Φωτιά στο ρακοκάζανο: Οι κόποι μίας ζωής έγιναν… στάχτη

Μία ισχυρή έκρηξη ήταν ικανή για να κάνει… στάχτη τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής μίας οικογένειας στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς.


Ο λόγος για την γνωστή οικογένεια Γεωργιλαδάκη που χθες είδε το οινοποιείο – ρακοκάζανο που διατηρούσε εδώ και χρόνια στην περιοχή να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής: Το πετρόκτιστο οινοποιείο – ρακοκάζανο με τα υπερσύγχρονα συστήματα δεν υπάρχει πια. Το μόνο που έχει μείνει όρθιο είναι ένα κομμάτι τοίχου.

Τόσο ο ιδιοκτήτης, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης όσο και η σύζυγός του δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβεί.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει γίνει. Όλη η επιχείρηση έχει καταστραφεί. Δεν έμεινε τίποτε όρθιο», ανέφερε στο cretapost, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ζαχαρίας Γεωργιλαδάκης ενώ την ίδια ώρα η σύζυγός του επεσήμανε πως «Κατά κοινή ομολογία ήταν ένα στολίδι στην περιοχή και μέσα σε λίγη ώρα οι κόποι μίας ολόκληρης ζωής έγιναν… στάχτη».

Το έμαθαν από τους κατοίκους

Η οικογένεια Γεωργιλαδάκη χθες βρισκόταν στο Ηράκλειό όπου και μένουν. Το βράδυ κάτοικος της περιοχής της τηλεφωνεί και την ενημερώνει για την ισχυρή έκρηξη και την φωτιά στην επιχείρησή της.

«Εγώ έφυγα από το οινοποιείο στις 2 το μεσημέρι. Κλείδωσα και επέστρεψα στο σπίτι μου με αποτέλεσμα να μην ήταν σε λειτουργία η επιχείρηση. Το βράδυ με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι σημειώθηκε έκρηξη και έχει ισοπεδωθεί το κτίριο. Αμέσως έρχομαι στο Πετροκεφάλι και βλέπω την καταστροφή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Γεωργιλαδάκης.

Περιμένουν να ολοκληρωθεί η αυτοψία

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης και φωτιάς.

Άνδρες της πυροσβεστικής πραγματοποιούν αυτοψία στο χώρο προκειμένου να δουν αν η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κάποια άλλη αιτία.

«Περιμένουμε τώρα τι αρχές να τελειώσουν την δουλειά τους και να μας πούνε πώς έγινε αυτή η καταστροφή», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιλαδάκης.

Το χρονικό της… καταστροφής

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης όταν σε ρακοκάζανο στο Πετροκεφάλι σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη.

Το αποτέλεσμα ήταν να τυλιχθεί γρήγορα στις φλόγες ο χώρος και ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύσει στο σημείο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν έξι οχήματα με δεκατρείς πυροσβέστες οι οποίοι λίγο πριν τις 10 κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά.

Το ευτύχημα είναι πως από την έκρηξη και την φωτιά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς το ρακοκάζανο δεν λειτουργούσε.


Πηγή

Loading...