Στο τραπέζι του διαλόγου τα προβλήματα της παλιάς πόλης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλιά πόλη Χανίων και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης συζήτησε σε συνεδρίασή του ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:      
                                                                                                                             
Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, κατόπιν της τελευταίας συνεδρίασής του, τοποθετήθηκε υπέρ της άμεσης επίλυσης όλων των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την Παλιά Πόλη και δημιουργούν μια δυσπραγία σε όλους τους εμπλεκόμενους, κατοίκους-επιχειρηματίες-επισκέπτες- Δημοτική Αρχή.

Προβλήματα που συζητήθηκαν και χρήζουν προτεραιότητας είναι η καθαριότητα, χώροι στάθμευσης, τουριστικές πληροφορίες, δημόσιες τουαλέτες, άγρα πελατών, παραεμπόριο, επαιτεία, φωτισμός, αδέσποτα, αστυνόμευση, κ.α.

Βασικό μέλημά μας, η κινητικότητα και η συσπείρωση όλων των αρμόδιων φορέων σε μια κοινή συστράτευσή μας για την αναβάθμιση του τουρισμού, τη στροφή στη ποιότητα, την προβολή τοπικών προιόντων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη της Πόλης μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και ουσιαστική θεσμική βούληση. 

  • Συγκεκριμένα, ελπιδοφόρα υπήρξε η συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Μαράκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, θα μελετήσει τις ενστάσεις του Συλλόγου και θα προβεί στη διόρθωση των διατάξεων κανονισμού κοινόχρηστων χώρων που αντιτίθενται στην ισονομία ανάμεσα στα μέλη μας .
  • Με ικανοποίηση πραγματοποιήθηκε και  η συνάντηση με τον αντιδήμαρχο , υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών κ. Ξανθουδάκη. Η συζήτηση αφορούσε το έργο πεζοδρόμησης της Χάληδων στα τέλη Οκτώβρη. Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ζήτησε συνεχή ενημέρωση για τη πορεία του έργου και προγραμμάτισε νέα συνάντηση αρχές  Σεπτέμβρη, όπου θα γίνουν πιο ενδελεχείς συζητήσεις επί του θέματος.
  • Γόνιμη χαρακτηρίστηκε αμφίπλευρα και η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου μεταξύ των αντιπροσώπων των μελών μας και της αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, η οποία δεσμεύτηκε για τη μόνιμη συμμετοχή εκπροσώπων του συλλόγου μας στη θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού.
  • Επίσης, την επόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 11 π.μ. θα υπάρξει προγραμματισμένη συζήτηση με την αντιδήμαρχο για τα τμήματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου  και Καθαριότητας της πόλης μας, κ.Σαρικάκη Αποστολάκη Γεωργία.
  • Ακόμη, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι συναντήσεις του Συλλόγου μας με το Επιμελητήριο Χανίων και τον Εμπορικό Σύλλογο με στόχο την συνεργασία επίτευξης κοινών στόχων.

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης δηλώνει πρόθυμος να συνδράμει στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συμμετέχει σε δραστηριότητες, να καταθέτει προτάσεις μεριμνώντας την υλοποίησή τους και να συνεισφέρει στην εξομάλυνση των προβλημάτων του τόπου μας.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους καταστηματάρχες σε κοινή συμπόρευση για την διεύρυνση του Συλλόγου μας και σε ενεργή συμμετοχή τους στη βελτίωση της εικόνας της Πόλης μας , ασκώντας το επάγγελμά τους με ευσυνειδησία, σεβασμό, αξιοπρέπεια και ευγενή άμιλλα.”


Πηγή

Loading...