Θα τον τρυπούσαν για να του μεταφέρουν αρρώστια – Στη δικαιοσύνη οι επίδοξοι ληστές με τη σύριγγα – Κρήτη


Ένα πρωτοφανές περιστατικό – τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα της Κρήτης – έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα στην πόλη του Ηρακλείου, όπου δύο άνδρες επιχείρησαν να ληστέψουν ένα νεαρό άτομο, υπό την απειλή… μιας σύριγγας! Το συμβάν έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, με τον νεαρό θύμα, πάντως, να καταφέρνει να ξεφύγει από τους επίδοξους ληστές. Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών και σήμερα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. 


Αναλυτικότερα οι δύο φερόμενοι δράστες, οι οποίοι κρατούνται, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή για τα όσα τους αποδίδονται.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην “καρδιά” της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, λίγα μόλις βήματα μακριά από τα Λιοντάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 3 προχθές το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα ένας νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος κάνει αυτή την περίοδο τις διακοπές του στην Κρήτη, διέσχιζε το πάρκο Θεοτοκόπουλου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα 22 ετών, ρωσικής εθνικότητας.

Την ώρα που ο 22χρονος περπατούσε αμέριμνος στο πάρκο, δύο άνδρες τον πλησίασαν και του ζήτησαν χρήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, πρόκειται για δύο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 33 και 29 ετών.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες προσπάθησαν – χωρίς επιτυχία – να κλέψουν λεφτά από τον νεαρό αλλοδαπό, επιστρατεύοντας… «αιχμηρό αντικείμενο».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επίμαχο αιχμηρό αντικείμενο ήταν μια… σύριγγα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φερόμενοι δράστες της απόπειρας ληστείας προσέγγισαν τον 22χρονο Ρώσο και, προτάσσοντας τη σύριγγα, του ζήτησαν τα χρήματά του, σε διαφορετική περίπτωση θα του μετέδιδαν ασθένεια! Συγκεκριμένα, ο 33χρονος και ο 29χρονος φέρονται να είπαν στον νεαρό ότι η σύριγγα ήταν μολυσμένη και ότι θα τον τρυπούσαν μεταδίδοντάς του αρρώστια.

Ο νεαρός τουρίστας, πάντως, δε “μάσησε” και αντιστάθηκε, καταφέρνοντας τελικά να διαφύγει από τους επίδοξους κλέφτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το πάρκο Θεοτοκόπουλου. Εξάλλου, το πρώτο πράγμα που έκανε ο 22χρονος ήταν να ειδοποιήσει τις αστυνομικές Αρχές. Ο νεαρός φέρεται να έδωσε στην Αστυνομία περιγραφή των φερόμενων δραστών, οι οποίοι λίγο μετά έμελλε να πέσουν στο “δόκανο” της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο.

Εξάλλου, ο 33χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών, αμφότεροι οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Επισημαίνεται ότι οι δύο φερόμενοι δράστες, οι οποίοι κρατούνται, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή για τα όσα τους αποδίδονται.





Τι λέει η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό

Εξάλλου, σε αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες για το προχθεσινό περιστατικό αναφέρεται ότι «συνελήφθησαν χθες (σ.σ. προχθές) Κυριακή 15/07/2018 το μεσημέρι στο Ηράκλειο δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας. Ειδικότερα, χθες (15/7/2018) το μεσημέρι στο Ηράκλειο οι δύο ημεδαποί, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν από 22χρονο αλλοδαπό χρηματικό ποσό. Άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».


Πηγή

Loading...