Σε αναβρασμό οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Αναβρασμός επικρατεί στις συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης, με αφορμή το μείζον ζήτημα της περαιτέρω περικοπής των συντάξεων που αναμένεται να προκύψει το 2019.


Μολονότι το μέτρο, μετά από σχετική απαίτηση των δανειστών, έχει στην ουσία ψηφιστεί και μάλιστα δύο φορές, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη ακόμη και ο ίδιος ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν τελικά οι περικοπές τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, η ρητορική αυτή έχει προκαλέσει αλυσίδα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση στελέχη της οποίας κάνουν λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων, η αγωνία των οποίων παρατείνεται χωρίς να υπάρχει καμία ουσιώδης απάντηση στα ερωτήματα που τους ταλανίζουν.

Το ζήτημα των επαπειλούμενων περικοπών είναι που θέτει σε μηχανισμό κινητοποίησης τους συνταξιούχους και στην Κρήτη, οι οποίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το παγκρήτιο συλλαλητήριο που έχει προαναγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο.

Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων αναμένεται να υπάρξει σχετική διοργάνωση με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων, ώστε οι διαδηλωτές να μεταβούν οργανωμένα στο Λασίθι.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί και θα περιλαμβάνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.


Πηγή

Loading...