Ένα τέρας στους… δρόμους του Ηρακλείου

Εντύπωση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες ένα τέρας που κυκλοφορεί στους δρόμους του Ηρακλείου μαζί με την συνοδό του.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι δουλειά έχει στο Ηράκλειο και ποιος είναι ο ρόλος του.

Τελικά, πρόκειται για τον Dreamhunder (Κυνηγός ονείρων) και την Peacemaker (Ειρηνοποιό) που κάθε βράδυ κάνουν βόλτα στους δρόμους και τα σπίτια του Ηρακλείου με μόνο σκοπό να διώξουν τους εφιάλτες από τα παιδιά που κοιμούνται.

Ο Dreamhunder είναι ένα πλάσμα της νύχτας, που κάθε βράδυ μπαίνει κρυφά και αθόρυβα στις κρεβατοκάμαρες και μαζεύει τους εφιάλτες των μικρών παιδιών.

Αφήνει πίσω του μονό τα καλά όνειρα και πολλά νυχτερινά χαμογελά.

Όμως, δεν παύει να είναι ένα πλάσμα της νύχτας που όταν βλέπει πολλά φώτα τρομάζει και αγριεύει.

Έχει πάντα μαζί του την αγαπημένη του Peacemaker, την καλή του οδηγό, που όταν εκείνος βρίσκεται σε δύσκολη θέση ζαλισμένος από το φως και τους εφιάλτες που μάζεψε, εκείνη με τον πυρσό της αγάπης και τις μαγικές κινήσεις της τον ηρεμεί και του δείχνει τον σωστό δρόμο για να συνεχίσει την βραδινή του περιπολία.

Όταν πια φτάσει το ξημέρωμα, οι δύο αγαπημένοι σύντροφοι περνούν μαζί τον δρόμο του γυρισμού στην ονειροχώρα  τους, ήρεμοι και ευχαριστημένοι που βοήθησαν όλα τα παιδιά του κόσμου που είχαν ανάγκη.

Τα δύο αυτά πλάσματα της νύχτας κυκλοφορούν στο Ηράκλειο κάθε βράδυ από τις 8 έως τις 10 μέχρι και την Παρασκευή στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Τέχνη καθ’ οδόν”.

george-papadakis3

 

Συντελεστές

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ρόλο του Dreamhunder είναι ο Θάνος Σμυρνάκης (Mojo Stilts) και της Peacemaker η Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Την επιμέλεια των θεματικών κοστουμιών είχαν οι:  Εργίνα Μανιαδάκη του οίκου Ergina’s, και ο Θάνος Σμυρνάκης.

Project Manager : Demitra Minadaki

Photography Credits: George Papadakis – Michael Kontos – Στέλιος Μαγκαφουράκης


Πηγή

Loading...